donderdag 30 december 2010

workshop 29/12/2010: en voor wie thuis ook de chocoladebolletjes wil maken: het recept


Voor ongeveer 30 stuks:
* 5 lange vingers
* 57 gr boter
* 150 gr pure chocolade
* 1 eierdooier
* 75 g poedersuiker
* 2 eetlepels Amaretto (of voor de grote mensen een beetje meer)
* praliné-nootjes

Bereidingswijze
1. Verkruimel de lange vingers zo fijn mogelijk: (wij deden ze in plastiek zakjes, en klopten ze met ons vuistjes fijn)
2. Smelt de boter en voeg de chocolade in stukjes toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.
3. Meng de eierdooier met de Amaretto en voeg toe aan het chocolademengsel. Voeg ook de poedersuiker en de lange vingers toe.
Roer tot het mengsel gebonden is en laat een half uurtje rusten (in de koelkast).
4. Maak kleine balletjes, laat ze 5 minuten rusten en rol ze ten slotte door de nootjes.
5. Smakelijk! (en als er over zijn..., bewaren in de koelkast)