maandag 27 juni 2011

Vanaf september ATELIER TEXTIEL in de Academie Oudenaarde

Zaterdag ochtend was er een kleine infosessie in de Academie van Oudenaarde over een nieuw textiel-atelier dat vanaf september in de Academie van Oudenaarde doorgaat.
Als 'fan van het eerste uur' ging ik een kijkje nemen en kon ik meteen eens proberen zeefdrukken op katoen.

Zeefdruk Academie Oudenaarde

Een beetje info van de Academie:
"....
De opleiding valt onder de koepel Mixed Media (dit houdt in dat er een wisselwerking van kracht zal zijn op zowel inhoudelijk artistiek als technisch vlak).

Textiel is een eeuwenoud medium dat meteen allerlei associaties oproept. Van traditioneel cultuurgebonden handwerk tot de wereldwijde textielindustrie, van alledaags materiaal tot kostbaar unicum.
Het begrip textiel kan hier op verschillende manieren worden geïnterpreteerd.
Belangrijk is hierbij dat we elk op zoek gaan naar hoe wijzelf ons verhouden tot dit medium, welke relatie we ermee aangaan, hoe we er werktuiglijk en ideologisch mee omgaan. En in welke context we onze beelden scheppen.
Materialen en technieken vormen een belangrijk aspect van de identiteit van dit medium.
Van bij het begin maken we op een gestructureerde manier kennis met de veelheid aan technische mogelijkheden. Het aanleren van de methode is hierbij geen doel op zich.
Elke student kan voor zichzelf bepalen welke rol het technische aspect speelt binnen zijn werk of haar werk
Dit hangt nauw samen met het ontwikkelen van een persoonlijke beeldtaal, het vertellen van een persoonlijk verhaal.
Het atelier is enerzijds een soort labo waar men een experimentele houding leert aan te nemen ten opzichte van diverse matriaalsoorten en werkwijzen waarbij experiment leidt tot vernieuwing.
Anderszijds is het een ontmoetingsplaats waar ideeën kunnen groeien, discussies gevoerd worden, waar men geïnspireerd wordt, waar men een eigen beeldende wereld kan scheppen.
het traject dat de student bewandelt in de loop van deze opleiding kan uitgroeien tot een autonome beeldende vorm of kan zich meer ontwerpgericht ontwikkelen.
Ook nieuwe media kunnen hierbij betrokken worden. Zo kan een breiwerk resulteren in een video, een zeefdruk uitgroeien tot een installatie,...

Als student schrijf je je in voor het atelier Mixed Media.
De lessen gaan door op maandag- en woensdagavond van 18.30u tot 22u.
Docenten:
Mira Albrecht
Kristof De Borle
Robrecht De Smet
Stijn Van Dorpe 
..."

 Meer info bij
Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst Oudenaarde
Maagdendale 13
055 31 34 01

*

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen